På denne side vil der løbende blive præsenteret anbefalinger af bøger eller lign., som relaterer sig til ledelse og/eller psykologi.


IRONMiND

Referencelinje

Jensen, C. T. (2020). Kom i mental form med Ironmind. København, Konsulentfirmaet Christian Jensen.

Emne

Bogen omhandler det længe praktiserede resilienstræningsprogram: Ironmind.

Forfatter

Christian Taftenberg Jensen

Om

Bogen IRONMiND omhandler et resilienstræningsprogram i samme navn, som længe har været praktiseret af Christian, men som for nyligt er omsat til litteratur. Christian fortæller igennem bogen, hvorledes programmet er opstået, og hvilket teoretisk og videnskabeligt belæg, der danner grundlaget. Resten af bogen tager dig igennem hele IRONMiND-programmet med en god balance mellem teoretisk grundlag, forståeligt sprog og praktiske øvelser.

Anbefaling

IRONMiND er nem at læse og lægger op til selvrefleksion og refleksion over arbejdspladsen. For ledere vil bogen bidrage med en god og solid forståelse af resiliens, og hvordan dette kan trænes. Der præsenteres let implementerbare og anvendelige øvelser, som arbejdspladsen kan tage til sig. Til lederen i privaten eller blot private personer vil bogen ligeledes være anvendelig, da de fleste øvelser er simple og kræver meget lille strukturændring i hverdagen. Bogen er spændende og vil lægge op til selvrefleksion.

Andet

Christian har et konsulentfirma, hvor han rejser rundt og præsenterer sit program. Dette kunne være en god ide til et eventuelt firmaarrangement. Du kan købe bogen eller læse mere om den på saxo.dk. Du kan også læse om resiliens på Ressourcepsykologi.dk her.


PRACTICING POSITIVE LEADERSHIP

Referencelinje

Cameron, K. (2013). Practicing Positive Leadership. Oakland, Berrett-Koehler Publishers, Inc.

Emne

Bogen præsenterer værktøjer og teknikker, som vil kunne optimere din ledelse og teamets ydeevne. (sprog: Engelsk)

Forfatter

Kim Cameron (bestselling author of positive leadership)

Om

Practicing Positive Leadership har en psykologibaseret tilgang til ledelse. Bogen præsenterer konkrete værktøjer og teknikker, som kan optimere et team igennem ledelse. Herunder hvorledes teamet kan optimere sin ydeevne og potentiale, men også med fokus på relationer og netværk, som skaber et langsigtet og robust team. Vejen til disse resultater beskrives gennem lederens tiltag i forbindelse med praktisering af, hvad Kim Cameron kalder for positiv ledelse.

Anbefaling

Bogen henvender sig specifikt til ledere. Kim Cameron formår at skabe en rigtig god forståelse for sammenhængen mellem ledelse og psykologi, hvor argumenterne søger hjemmel i videnskabelige undersøgelser. Han skriver letforståeligt og præsenterer konkrete og praktiske aktiviteter, tiltag og teknikker, som er direkte implementerbare i éns ledelse og organisationskultur. Hvis man vil udvikle sig som leder, lyder der en varm anbefaling herfra. Denne bog vil uden tvivl hjælpe dig til at optimere din ledelse og dit team – uagtet hvilket niveau du ledelsesmæssigt er på. Et must-have.

Andet

Kim har skrevet flere bøger i samme kategori og er en meget anerkendt forfatter inden for emnet. Læs mere om bogen eller køb den på saxo.dk. Her kan du se prisen og se andre bøger, som forfatteren har skrevet.